Wiki muligheder

From Med omtanke!
Jump to navigation Jump to search

Denne side skal beskrive lidt om de mulighedder der ligger i at bruge et wikipedia som medie.

I sin natur er mediet åbent og ustruktureret. Den største ulempe er muligvis at man ikke har et fast hierarki - strukturen koster manuelt arbejde og kan relativt let nedbrydes. Når i ser på mulighederne er der to sider 'almidelig brug af mediet' og 'de tekniske muligheder'.

Almindelig brug

De tekniske muligheder

Programmerne som ligger bag dette medie er såkaldt opensource, det betyder at alle kan låne dem - og de må til og med rette i koden. Det betyder også at der hele tiden kommer nye tilføjelser, nye version og ideer til.

Hvergang en tilføjelse skal lægges på kræver det en indsats, og det kan i princippet gå galt. I de fleste tilfælde dog ikke mere galt end at programmerne skal installeres igen. Data ligger separat i en database og der skal som oftest ikke rettes i disse.

Lige nu kører vi på version 1.12 af MediaWiki og der er installeret 2-3 extensions. Hvile udvidelser der findes kan man se meget mere om her: |Mediawiki udvidelser.

Hvilke udvidelser der vil blive lagt på her i fremtiden afhænger at hvad vi kan få brug for i folkeskoleprojektet - mange af dem er ret tekniske, og dermed også besværlige at installere - men du er velkommen til at kigge efter funktioner eller muligheder som du mener kan være til gavn for det du vil bruge FolkeskoleWiki til!